1. Wniesienie do dnia 15.03.2017r. opłaty organizacyjnej w wysokości 400 zł. na numer konta: Bank BGŻ 20 2030 0045 1110 0000 0211 4830, podając w tytule przelewu „Nazwa Restauracji - Warszawa od Kuchni”.
  2. Przekazanie do dnia 15.03.2017r. na adres organizatora:
    00-613 Warszawa, ul. Chałubińskiego 8 , Oxford Tower pok. 22.52 bądź na adres mailowy Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.:
    • ostemplowanego i podpisanego przez właściciela bądź osobę upoważnioną bonu konsumpcyjnego o wartości 400 zł (załącznik do niniejszego regulaminu) stanowiący o wyrażeniu zgody na uczestnictwo w Konkursie według zasad określonych w Regulaminie
    • potwierdzenia wniesienie opłaty organizacyjnej
    • formularza zgłoszenia
    • Bon konsumpcyjny i formularz zgłoszenia jest dostępny do pobrania na stronie internetowej www.warszawaodkuchni.pl.
  3. Umieszczenie w widocznym miejscu informacji o uczestnictwie restauracji w akcji.

Zasady przeprowadzenia akcji

  1. Organizator akcji przekazuje bony konsumpcyjne z jurorom akcji, którzy odwiedzają restauracje w terminie 01.03.2017r. – 10.04.2017r. Jurorzy do 12.04.2017 r. przekazują organizatorowi Akcji recenzje restauracji zawierające ocenę:
    • menu: forma prezentacji menu,
    • lokalu: klimat, aranżacja wnętrz, toalety,
    • jakość obsługi: czas oczekiwania na obsługę, umiejętność doradzania
    • klientowi w wyborze dań, znajomość języków obcych przez obsługę, wygląd
    • personelu (uniformy służbowe, higiena osobista), sposób podawania rachunku,
    • dań: forma podania, wygląd posiłku, smak,
    • dodatkowo premiowane: danie specjalne zakładu oraz obecność dań kuchni warszawskiej w menu.
  2. Kapituła Akcji zbiera się w wyznaczonym terminie do 14.04.2017r. i dokonuje ostatecznej oceny i rekomendacji restauracji biorących udział w akcji.
  3. Przy ostatecznej rekomendacji restauracji Kapituła bierze pod uwagę najwyższe oceny zawarte w rekomendacji jurorów.
  4. Kapituła ma prawo nie przyznać wyróżnienia, mimo zgłoszenia udziału w akcji, o ile uzna, że lokal nie spełnia warunków wystarczających do jego uzyskania.
  5. Dokumentacja z posiedzenia Kapituły zostaje zabezpieczona przez organizatora akcji.

Wyróżnienia

  1. Kapituła przyznaje najwyżej ocenionym restauracjom statuetkę „Złoty Widelec” i godło promocyjne, którym mogą posługiwać się w swoich działaniach promocyjnych.
  2. Wyróżnione restauracje otrzymują również od organizatora i na jego koszt naklejki rekomendacyjne.
  3. Obowiązkiem wyróżnionej restauracji jest umieszczenie statuetki w widocznym miejscu w wewnątrz lokalu oraz oznaczenie przyznania rekomendacji naklejką na drzwiach wejściowych lub w innym widocznym dla klienta miejscu.
  4. Wykaz restauracji rekomendowanych przez Kapitułę zostanie umieszczony na stronie konkursu www.warszawaodkuchni.pl oraz na stronie Warszawskiej Izby Przedsiębiorców www.wipwarszawa.org , a także zostanie podana do mediów.
  5. W materiałach reklamowych wyróżnione restauracje mają prawo posługiwać się hasłem „Rekomendowane przez Warszawską Izbę Przedsiębiorców”.

Zgłoś się do konkursu